Decoratiuni pentru nunti cu tematica

Anii ’20

Principalul element pentru decoratii trebuie sa fie eleganta. Folositi tonuri de crem si auriu pentru baloane, confetti si lumini. Nu uitati ca Art Deco a marcat anii 20, incercati sa gasiti elemente potrivite pentru a pastra o atmosfera autentica.

Mesele trebuie imbracate cu fete de culoare crem ( e ok daca folositi naproane de aceasta culoare), sfesnice de argint ( sau cel putin cu un look authentic) si aranjamente in culori pastel. Instalati un bar si serviti , in principal, sampanie, vin si cockteiluri.

Jazz-ul a fost muzica acelei perioade, ar fi preferabil sa angajati o formatie , dar si un DJ isi va face treaba, mai ales daca ii dati indicatii precise. Acest program se poate desfasura pentru prima parte a serii, pana la sosirea tuturor invitatiilor.

Charlie Chaplin a fost cea mai celebra figura a anilor 20, ati putea angaja un actor/hostess care sa fie imbracat asemanator si care sa conduca invitatii la masa. Vorbiti cu fotograful dvs ca sa realizeze pe timpul petrecerii fotografii in sepia pe care sa le dati invitatiilor la plecare, drept marturii.

Anii 40 ( sau Hollywood Glamor)

Pentru a intra in tema, incepem cu invitatiile, pe carton auriu si cu incurajarea oaspetilor de a veni imbracati ca starurile din acea perioada, veti vedea ca majoritatea vor intra in joc.

La intrare e necesar covorul rosu si un fotograf pe post de paparazzi. Intrarea trebuie marcata de stalpisori cu lumini puternice.  Adauga glamour decorului cu drapaje si naproane rosii si accesorii aurii

Seviti martini si sampanie, iar o sculptura in gheata adauga extravaganta petrecerii

Perioada renasterii

Pentru un look authentic folositi invitatii tip papyrus din hartie texturata. Alegeti o rochie de mireasa care sa se potriveasca temei si inchiriati costume pentru personal de la teatru. Costumele pot fi de mascarici, nobili si de cavaler, costumele pentru doamne incud corsete.

In fata intrarii aprindeti torte. Vinul rosu este principala bautura, baut din pocaluri. Pentru entertainment, angajati dansatoare.

Grecia Antica

Invitatiile potrivite sunt mici papirusuri, din calc. Transformati sala de festivitatii intr-un templu gresesc, drapati peretii si scaunele cu materiale albe, rosii si visinii. Inchiriati coloane si imbracati-le cu iedera. Folositi fete de masa albe decorate cu iedera.

Serviti la aperitiv preparate traditionale grecesti ( branza feta, salata greceasca, etc) si acompaniati festinul cu vin.

Perioada Victoriana

Decoreaza pentru tema Victoriana cu verde, auriu si ivoire. Si nu uita ca rochia de mireasa sa se incadreze in tema aleasa. Rochiile din acea perioada aveau corsete si fuste extravagante pe arcuri, decorate cu perle si diamante.

Muzica clasica e cea mai buna alegere, cel putin la primirea invitatilor. Aranjamentele sunt din trandafiri, crini si violete. E de preferat ca mare parte din iluminat sa fie realizat cu ajutorul lumanarilor

Cenusareasa

Incepeti planificarea marelui bal impartind invitatii regale, legate cu panglica albasta si folositi un font caligrafic.

La intrare, creati o alee cu dovlecei sculptati si lumanarele. Decorul trebuie sa fie alb cu auriu.

Angajati “ garzi” care sa anunte sosirea invitatilor. Inchirati o trasura .Deschideti dansul cu un vals.

Rochia de mireasa trebuie sa fie o rochie de bal, purati manusi lungi, o coronita si nu uitati de pantofiorii de clestar.
Serviti sampanie in pahare elegante.

1001 nopti

Ideea de baza a acestei teme e extravaganta, prin culori si texturi.

Drapaje in forma de cort pentru ringul de dans, arcade si multe luminite vor crea o atmosfera potivita. Folositi lumanari aromate si betisoare parfumate. Culorile portivite sunt rosu aprins, auriu si portocaliu. Decorati mesele cu pene si paiete.

Angajati dansatoare din buric. Serviti fructe confiate, nuci, fistic. Oferiti, drept marturie, invitatilor dvs, cosulete cu uleiuri aromate si lumanari.

Fluturi

Nuntile care au ca tema fluturii au devenit foarte populare in ultimul timp, datorita fumusetii si gratiei acestor insecte.

Mireasa poate sa aiba fluturi aplicati pe rochie ( exista nenumarate modele, adevarate bijuterii) si pe voal.

La alegerea invitatiilor veti gasi fara probleme designul dorit, piata fiind plina de modele cu fluturi.

Paleta de culori e destul de mare, singura cerinta ar fi sa se ramana in domeniul culorilor pastel.Pentru decorarea meselor se vor folosi boluri cu lumanari plutitoare in forma de fluturi si aranjamente florale pe care se vor prinde fluturi

Decorati incapere cu ghirlande de flori si fluturi de diferite marimi. Pentru masa de primire o idee interesanta e folosirea unei colivii plina de fluturi decorativi. Tortul se orneaza cu fluturi , eventual o ghirlanda de flori si fluturi. Marturiile pot fi bomboane de ciocolata in forma de fluture.

This entry was posted in Informatii utile and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Servicii