Atentie la culorile pe care le folositi

Alegeti cu grija culorile pe care le folositi la aranjamentele pentru salile de eveniment

Psihologia culorilor

Culoarea este un element important al vietii noastre. Tot ce ne inconjoara are o culoare, un parfum sau un sunet. Pornind de la aceasta premisa s-a constatat ca, modul in care ne imbracam si talentul cu care imbinam culorile vestimentare, ofera intotdeauna indicii asupra personalitatii noastre sau a starii morale in care ne aflam. Fiecaruia i se potrivesc doar anumite culori, deoarece fiecare culoare potenteaza un anume tip de personalitate. Iata cateva dintre semnificatiile culorilor:

fluture rosuROSU

Este o culoare dinamica si pasionala, cu un mare impact vizual. Simbolizeaza dragostea, furia, pasiunea si curajul. Rosul este culoarea specifica tipului activ, autonom, competitiv, operativ, dar si a celor agresivi, impulsivi si dornici de succes. Ea simbolizeaza caldura, foc, pasiune, entuziasm si agresiune

fluture portocaliuPORTOCALIU

Este o culoare revitalizanta care reprezinta energiile solare si anunta deschidere catre ceilalti si sinceritate; este culoarea fericirii. Firea persoanelor care o prefera este una sociabila, acestea isi vor face intotdeauna multi prieteni si dispune de calitati de comunicare si organizare de exceptie.

fluture galbenGALBEN

Este o culoare benefica, dar este totodata si culoarea geloziei. Stimuleaza si intretine starea de vigilenta, sporeste capacitatea de mobilizare si concentrare a atentiei, predispune la comunicativitate.

VERDE

Este culoarea sperantei. Persoanele care prefera aceasta culoare dispun de un tonus exceptional, sunt amicale si prietenoase, dar poate prea perfectioniste sau autocritice. Este o culoare excelenta pentru realizari financiare, fiind deci culoarea castigului financiar.

ALBASTRU

Este o culoare linistitoare, fiind culoarea intelectualului. Este totodata si simbolul unei iubiri ascunse. Indeamna la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate, meditatie. Este culoarea celor care lupta sa se perfectioneze, care vor sa se schimbe in bine, dornici de a fi ajutati.

VIOLET

Este culoarea persoanelor marcate de spiritualitate. Le place sa invete din experiente si sa citeasca despre vietile altora. Este considerata o culoare regala, asociata, in general, cu luxul, creativitatea, spiritualitatea si tot ceea ce este sofisticat.

ROZ

Este intalnita la persoanele tinere aflate in perioada de tranzitie catre maturitate. Vivacitatea este caracteristica acestei culori, iar daca apare frecvent in vestimentatia unei persoane mature indica dorinta acesteia de a trai si de a se bucura de viata.

MARO

Este culoarea care infrange extravaganta. Totodata, este culoarea pamantului si a padurii. Transmite sinceritate, putere si maturitate, stabilitate. Persoanele care prefera aceasta culoare sunt foarte corecte si saritoare.

ALB

Este simbolul puritatii. Semnifica vindecare, purificare, nou, neatins, calm. Atributul sau este diplomatia, convingerea ferma si forta de caracter. Este in mod logic simbolul perfectiunii, albul fiind preferat adesea de catre persoanele care au atins o maturitate suficienta cunoasterii celorlalti.

This entry was posted in Informatii utile and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Servicii